ANP27 apr '12 14:58

'Wall Street opent licht hoger'

NEW YORK (AFN) - De beurzen openen vrijdag naar verwachting vlak tot licht hoger. Een tegenvallend groeicijfer van de Amerikaanse economie en een kredietafwaardering van Spanje zetten de stemming onder druk.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 2,2 procent is gegroeid. Economen hadden gerekend op een groei met 2,5 procent. In het laatste kwartaal van 2011 groeide de grootste economie ter wereld nog met 3 procent.

In het eerste half uur van de handel zal nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan bekend worden gemaakt.

Amazon.com

Amazon.com noteert bijna 14 procent hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse internetwinkel bracht donderdag nabeurs sterke kwartaalresultaten naar buiten. Andere grote Amerikaanse bedrijven als Ford, Merck, Procter & Gamble en Chevron openden vrijdag voorbeurs ook de boeken over het afgelopen kwartaal.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke opening voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,3 procent voor technologiebeurs Nasdaq. De beurzen in New York eindigden donderdag voor de derde dag op rij met winst dankzij een sterk cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt. De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 13.204,62 punten.

Gerelateerde artikelen