ANP5 apr '12 11:11Aangepast op 5 apr '12 11:26

Bonden passseren werkgevers schoonmaaksector

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - De vakbonden gaan apart onderhandelen met de opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven. Bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten heeft dat donderdag gezegd.

De werkgeversorganisatie OSB komt daarmee buiten spel te staan. Woensdagavond liepen de zoveelste besprekingen tussen bonden en OSB stuk. Volgens Meyer is er nu geen andere oplossing meer. Grote opdrachtgevers, zoals de NS en Schiphol, zijn volgens hem volop bereid afspraken te maken om uit de impasse te komen.

Enkele grote opdrachtgevers wilden woensdagavond tijdens de mislukte besprekingen een compromisvoorstel ter discussie brengen, maar dat werd volgens Meyer ,,van tafel gespuwd'' door OSB. Hij verwijt de werkgeversorganisatie voor schoonmaakbedrijven ,,halsstarrigheid''.

Acties

Een woordvoerster van de OSB zegt dat de organisatie opnieuw haar 600 leden gaat raadplegen na het vastlopen van de gesprekken. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. De onderhandelingen slepen alle vele weken en gaan regelmatig gepaard met acties van schoonmakers.

Het conflict in de schoonmaaksector draait vooral om de loonbetaling bij ziekte. De bonden willen dat dat meteen vanaf de eerste ziektedag gebeurt, maar de werkgevers voelen daar niet voor. Ze willen eerst een onderzoek naar het verzuim.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen