ANP21 dec '12 23:59

Ongeloof in Newtown over 'oplossing' NRA

EPA
EPA

NEWTOWN (ANP) - Inwoners van het Amerikaanse Newtown hebben met ongeloof gereageerd op de oproep van de wapenlobby om het probleem van schietpartijen op scholen te bestrijden met gewapende bewakers. Strengere wapenwetgeving zou juist tot meer slachtoffers leiden. Inwoners noemden het plan onder meer ,,ongevoelig en teleurstellend'' tegenover Amerikaanse media.

De NRA (National Rifle Association) hield zich stil in de dagen na het bloedbad op de Sandy Hooks Elementary School, tot vrijdag. Dat was precies een week na de schietpartij en op de dag dat de slachtoffers werden herdacht met een minuut stilte. Inwoners bekritiseerden de timing en de inhoud van de boodschap.

,,Dit is gewoon een vreselijke klap in het gezicht'', aldus de 49-jarige David Stout, die zelf enkele jachtgeweren heeft. ,,De mensen in Newtown zijn echt geschokt door de suggestie van de NRA.'' Hij en anderen vinden dat scholen geen gevangenissen zijn en wapens geen oplossing voor vuurwapengeweld.

Anderen zeiden niet verrast te zijn door de opstelling van de wapenlobby. Toch zijn ze geschokt, omdat het drama waarbij 20 jonge kinderen omkwamen nog zo vers is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen