ANP20 nov '12 15:01

'Vlakke opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting vlak openen. Na 2 sterke winstbeurten op rij lijken beleggers een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk aan te grijpen om wat winst te nemen. Ook wordt gewacht op Fed-voorzitter Ben Bernanke, die later op de dag een toespraak zal houden.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal in aanbouw genomen huizen in oktober is uitgekomen op 894.000. Dat is het hoogste niveau sinds juli 2008. In september werden 863.000 huizen in aanbouw genomen. Het aantal verstrekte bouwvergunningen daalde met 2,7 procent ten opzichte van september.

Aan het bedrijvenfront opende Hewlett-Packard (HP) de boeken over het afgelopen kwartaal. Het Amerikaanse technologiebedrijf liet daarbij weten dat het vorig jaar overgenomen softwarebedrijf Autonomy door boekhoudfraude een groot deel van zijn waarde heeft verloren. HP schreef afgelopen kwartaal 8,8 miljard dollar (6,9 miljard euro) af op het bedrijf, waar het in augustus vorig jaar nog 11,5 miljard dollar voor betaalde.

Ketchup

De Amerikaanse producent van ketchup en diepvriesproducten Heinz maakte bekend in het afgelopen kwartaal meer winst te hebben geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van groei in opkomende markten en belastingmeevallers. Heinz ligt ook op koers om aan de doelstellingen voor dit boekjaar te voldoen.

De openingsindicatoren wijzen een verlies van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor de S&P 500. Wall Street sloot maandag overtuigend hoger. Positieve eerste signalen uit de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten 'fiscal cliff' zorgden voor optimisme. De Dow eindigde 1,7 procent hoger op 12.795,96 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen