ANP15 feb '12 10:16Aangepast op 15 feb '12 10:39

TomTom gaat verkeersinfo leveren in China

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - TomTom gaat samen met digitale kaartenleverancier AutoNavi Chinese gebruikers voorzien van realtime-verkeersinformatie. Dat maakte TomTom woensdag bekend.

HD Traffic zal in China eind 2013 uitgerold worden, met een dekking van maximaal 30 belangrijke Chinese steden. TomTom zette in 2010 al een samenwerkingsverband op met het Chinese AutoNavi. TomTom heeft hierin een belang van 49 procent en AutoNavi heeft 51 procent.

TomTom levert voor het samenwerkingsverband technologie op het gebied van HD Traffic en AutoNavi zorgt voor de benodigde data, onder meer dankzij gegevens van tientallen miljoenen gebruikers van mobiele telefoons in China.

Gebruikers

TomTom had vorig jaar al 1,3 miljoen gebruikers van HD Traffic wereldwijd. De dienst is nu beschikbaar in onder meer Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

,,Dit is een belangrijke volgende stap in onze strategie in China'', zei een woordvoerster van TomTom. Volgens haar zou een vervolgstap een samenwerking met een Chinese smartphonefabrikant kunnen zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen