ANP15 dec '12 21:48

FC Groningen en VVV vermaken niet

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen en VVV-Venlo konden zaterdagavond nauwelijks boeien tijdens een onderlinge confrontatie in stadion Euroborg. Het duel eindigde ook zoals het begon, in 0-0.

Als excuus voor de matige vertoning mocht FC Groningen opvoeren dat het bijna de hele wedstrijd met 10 man speelde. VVV-Venlo was daardoor lang de bovenliggende partij, maar profiteerde maar gedeeltelijk van het numerieke overwicht. De formatie bleef wel voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Al na 6 minuten moest FC Groningen de beoogde strijdwijze rigoureus aanpassen. Leandro Bacuna gleed rond de middenlijn wild richting de benen van tegenstander Yuki Otsu. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük koos voor de zwaarst mogelijke straf en stuurde de middenvelder van FC Groningen met een rode kaart van het speelveld.

Zeefuik

FC Groningen wilde zo graag aanvallen, maar moest met een man minder noodgedwongen het meeste balbezit aan de opponent uit Limburg laten. Dat was vooral een streep door de rekening voor Género Zeefuik die na een maand zijn rentree in de basisformatie van zijn club vierde. De gedrongen Surinamer was met dank aan een bokstrainer 8 kilo afgevallen. Trainer Robert Maaskant nam hem daardoor weer in genade aan.

Zeefuik speelt het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van het doel van de tegenstander. De bal rolde vooral voor rust echter vooral richting zijn eigen doelman Luciano. VVV-Venlo bracht de Braziliaanse keeper van de thuisclub in de eerste helft slechts een keer serieus in de problemen. Rick van Haaren schoot vlak voor het rustsignaal hard op de paal.

Respect

In de tweede helft was het lang niet meer zo duidelijk te zien dat FC Groningen slechts met 10 man acteerde. De meest opvallende actie kwam net als voor rust op naam van Gözübüyük. De arbiter ergerde zich zo aan de kritiek van trainer Maaskant dat hij richting de oefenmeester van FC Groningen wandelde en een blauw bandje met de tekst ,,respect'', uit zijn zak haalde.

Gözübüyük wilde bijna twee weken na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen kennelijk nogmaals benadrukken dat profs en trainers een voorbeeldfunctie hebben en dat voetbal zonder respect een slechte toekomst heeft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen