ANP16 aug '12 15:06

'Wall Street begint met winst'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers blijven hun vizier vooral gericht houden op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die eind augustus wordt gehouden, in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over het toekomstige monetaire beleid.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is uitgekomen op 366.000. Vooraf werd gerekend op 365.000 aanvragen.

Ook bleek dat de Amerikaanse huizenmarkt in juli onverwacht is ingezakt. In juli werden er 746.000 huizen in aanbouw genomen, tegen 754.000 huizen in juni. Economen hadden gerekend op een aantal van 757.000. Het aantal afgegeven bouwvergunningen viel daarentegen hoger uit dan verwacht.

Philly Fed-index

Een halfuur na opening van de beurs zal nog de zogenoemde Philly Fed-index, een indicator voor de industriële activiteit in de regio Philadelphia, worden vrijgegeven.

Wal-Mart daalt 3 procent in de voorbeurshandel. Het grootste detailhandelsconcern ter wereld zag de winst in het tweede kwartaal toenemen, geholpen door een stijgende verkoop op de Amerikaanse thuismarkt. De winst viel iets hoger uit dan analisten hadden voorzien. Wal-Mart waarschuwde echter dat de resultaten in het derde kwartaal mogelijk licht onder de verwachtingen van analisten kunnen uitkomen.

Cisco Systems

Cisco Systems klimt 6 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en verhoogde zijn dividend.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Woensdag sloten de aandelenmarkten in New York na een tamme handelssessie verdeeld. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 13.164 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen