ANP2 mei '12 15:03

`Lagere opening Wall Street'

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting lager openen. Een tegenvallend Amerikaans banenrapport zet de stemming onder druk. Ook zijn beleggers voorzichtiger geworden nadat de Dow-Jonesindex dinsdag op het hoogste niveau in 4 jaar tijd eindigde.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in april is toegenomen met 119.000 banen.

De stijging was aanzienlijk minder sterk dan verwacht. Economen hadden gemiddeld een toename met 177.000 banen voorspeld.

Banenrapport

De cijfers van ADP lopen vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. Die meldt vrijdag hoe de werkgelegenheid in de Amerikaanse economie zich heeft ontwikkeld.

Beleggers wachten nog op de Amerikaanse fabrieksorders over maart, die een halfuur na opening van de beurs worden vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen in New York sloten dinsdag hoger dankzij een hoopgevend cijfer over de activiteit van de industrie in de Verenigde Staten. De Dow-Jonesindex klom 0,5 procent tot 13279,32 punten en sloot daarmee op de hoogste stand sinds eind 2007.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen