ANP1 nov '12 14:03

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid van macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten te verwerken.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in oktober met 158.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op 135.000 nieuwe banen. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

Daarnaast kwamen de uitkeringsaanvragen vorige week uit op 363.000. Hier werd gerekend op 370.000 nieuwe aanvragen. De cijfers voor de staten New Jersey en Washington DC zijn geschat omdat ze vanwege orkaan Sandy geen informatie indienden.

Arbeidsproductiviteit

De Amerikaanse arbeidsproductiviteit nam in het derde kwartaal toe met 1,9 procent, tegen een verwachting van een stijging met 1,6 procent. De arbeidskosten daalden in het afgelopen kwartaal met 0,1 procent, terwijl was gerekend op een stijging met 1 procent.

Later op de dag zullen nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie, het consumentenvertrouwen, de bouwuitgaven en de maandelijkse autoverkopen bekend worden gemaakt.

Shell

Aan het bedrijvenfront bracht olieconcern ExxonMobil zijn kwartaalcijfers naar buiten. De winst van de grootste Amerikaanse olieproducent viel hoger uit dan verwacht. Net als bij concurrent Shell, die eerder op de dag de resultaten bekendmaakte, nam de productie in het derde kwartaal af.

Pfizer, dat de publicatie van de kwartaalcijfers uitstelde vanwege Sandy, heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen. 's Werelds grootste farmaceut had last van het verliezen van patentbescherming op het middel tegen hoge cholesterol Lipitor in de Verenigde Staten en Europa. De winst lag in lijn met de verwachting van analisten, terwijl de omzet wat lager uitviel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen