ANP26 mrt '12 15:44

Ten Have en Römer verlaten rvc Ajax

Steven ten Have (M) en Paul Römer(L). ANP
Steven ten Have (M) en Paul Römer(L). ANP

AMSTERDAM (ANP) - Voorzitter Steven ten Have en Paul Römer verlaten per direct de raad van commissarissen van Ajax. Dat heeft de Amsterdamse voetbalclub maandag bekendgemaakt. Eerder al was afgesproken dat de leden dit gefaseerd zouden doen. De rvc, inclusief Ten Have en Römer, werd op 25 juli 2011 benoemd. De raad bestaat nu nog uit Johan Cruijff, Edgar Davids en Marjan Olfers.

Kort na de benoeming ontstond er onenigheid in de raad tussen Cruijff en de overige leden. Dat leidde uiteindelijk tot de ondergang van de rvc. Het conflict escaleerde nadat de raad buiten Johan Cruijff om Louis van Gaal benoemde tot directeur. De rechter oordeelde later, in een door het 'kamp Cruijff' aangespannen procedure, dat de manier waarop dit was gebeurd niet rechtsgeldig was.

Ook Cruijff vertrekt op termijn uit de rvc, evenals de overig nog zittende leden. Ten Have en Römer lieten weten dat ze zich al eerder hadden willen terugtrekken, maar dit wilden uitstellen totdat er opvolgers waren voorgedragen. Dit is tot nu toe nog niet gebeurd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen