ANP23 apr '12 09:32

Philips populair na meevallende cijfers

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips was maandag populair op de Amsterdamse beurs, nadat het bedrijf maandag meevallende cijfers presenteerde. De verwachtingen waren dan ook laag, na drie winstwaarschuwingen binnen een jaar.

,,Het is positief. Vooral Healthcare is een stuk beter. Lighting en Consumer Lifestyle zijn redelijk in lijn met mijn verwachting'', zei analist Marcel Achterberg van effectenhuis Petercam.

Een andere analist noemt de cijfers ,,goed''. ,,De kostenbesparingen zijn goed, maar vooral de ordergroei bij Healthcare is gunstig.''

Sterke orderinname

,,De sterke orderinname bij Healthcare zouden recessie-angsten moeten wegnemen die opstaken na het tegenvallende vierde kwartaal. Lighting lijk de bodem te bereiken'', aldus Victor Bareño van SNS Securities.

De totale vergelijkbare orderinname voor medische apparatuur groeide met 7 procent op jaarbasis. Na een afname in Europa met 14 procent in het vierde kwartaal, daalden de orders in het eerste kwartaal nog maar met 1 procent. In opkomende economieën nam de groei in orders verder toe tot 22 procent.

Maandag om 9.20 uur noteerde het aandeel 6,4 procent hoger op 15,25 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen