ANP29 dec '12 12:14Aangepast op 29 dec '12 22:14

Wakes voor verkrachtingsslachtoffer India

NEW DELHI (ANP) - Vele duizenden Indiërs hebben zaterdag wakes met kaarsen gehouden in New Delhi voor de 23-jarige vrouw die werd verkracht en mishandeld en uiteindelijk overleed. De geruchtmakende zaak heeft de afgelopen dagen tot volkswoede, rellen en debat geleid over de positie van de vrouw in India.

De studente medicijnen werd vorige week in een bus verkracht en mishandeld door een groep dronken mannen in New Delhi en raakte daardoor zwaargewond. De politie arresteerde zes mannen, onder wie de chauffeur van de bus.

De zes worden beschuldigd van moord. De aanklacht werd zaterdag bekendgemaakt, nadat de studente vrijdag in Singapore aan haar verwondingen was bezweken. Haar lichaam wordt teruggebracht naar India voor de uitvaart.

De verkrachting is in korte tijd uitgegroeid tot een symbool van vergelijkbare zaken. Zelfs Bollywood-sterren gaan mee in het debat. ,,Het spijt me zo dat ik onderdeel ben van deze maatschappij en cultuur. Het spijt me zo dat ik een man ben'', zei Shah Rukh Khan zaterdag. Volgens de Indiase superster ,,belichaamt verkrachting seksualiteit in onze maatschappij en cultuur''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen