ANP28 nov '12 08:24

'40 miljoen licenties Windows 8 verkocht'

ANP
ANP

SEATTLE (AFN) - Microsoft heeft sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem Windows 8 een maand geleden 40 miljoen licenties verkocht. Daarmee doet Windows 8 het voorlopig beter dan zijn voorganger Windows 7, die 3 jaar geleden uitkwam. Dat maakte een van de verantwoordelijke managers van Microsoft voor Windows 8 bekend op een analistenbijeenkomst.

In de verkoopcijfers zijn zowel verkopen van het besturingssysteem voor nieuwe pc's als upgrades van oudere versies naar Windows 8 inbegrepen. Een onderverdeling werd niet bekendgemaakt. Toen Windows 7 eind 2009 op de markt kwam, werd het systeem in de eerste 10 weken 60 miljoen keer verkocht. Uiteindelijk is Windows 7 tot nu toe de best verkochte versie van Windows met 670 miljoen licenties.

Windows 8 is geschikt voor pc's, laptops en smartphones. Microsoft wil met het nieuwe besturingssysteem beter de concurrentie aangaan met rivalen als Google en Apple. Het bedrijf heeft ook een apart besturingssysteem voor smartphones op de markt gebracht, Windows Phone 8, en een eigen tablet, de Surface.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen