ANP10 dec '12 17:58Aangepast op 10 dec '12 18:34

Argos-Shimano krijgt licentie World Tour

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano heeft voor de komende 4 jaar een licentie gekregen voor de World Tour, het hoogste profniveau. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI maandag aan de ploegleiding laten weten. Daardoor is Argos-Shimano verzekerd van deelname aan alle grote klassiekers en wielerrondes. Met verder Vacansoleil-DCM en Rabobank doen volgend jaar drie Nederlandse ploegen mee aan de World Tour.

,,Deze licentie is een beloning voor de combinatie van een sterke groep renners en een innovatieve begeleidingsstaf, die zichzelf eigenlijk de World Tour in hebben gereden'', zei manager Iwan Spekenbrink. ,,Het geeft enorm veel voldoening om te werken aan een team dat vooral groeit door eigen ontwikkeling. Deze World Tour-licentie stelt ons in staat om de komende jaren ons beleid consequent voort te zetten en zo te blijven groeien.''

Begin dit jaar werd Skil als hoofdsponsor van de ploeg opgevolgd door oliebedrijf Argos. Het team van Spekenbrink kreeg een wildcard voor de Ronde van Frankrijk en deed ook mee aan de Ronde van Spanje. In de Tour bleef Argos-Shimano met lege handen staan, maar in de Vuelta bezorgde de Duitser John Degenkolb de ploeg liefst vijf ritzeges.

Vacansoleil-DCM

Vacansoleil-DCM kreeg begin november al te horen dat het ook volgend jaar mag deelnemen aan de World Tour. De Raboploeg, die na het terugtreden van de hoofdsponsor voorlopig doorgaat als 'White Label Team', kreeg maandag zoals verwacht ook te horen dat de licentie is verlengd. Ook AG2R, Euskaltel, Garmin-Sharp en Saxo-Tinkoff kregen na het verstrekken van aanvullende informatie groen licht van de licentiecommissie om de komende jaren op het hoogste niveau te blijven rijden. De laatste plekken in de World Tour, die uit 18 ploegen bestaat, gingen naar FDJ, Lotto-Belisol en RadioShack.

De Russische ploeg Katoesja kreeg opvallend genoeg geen licentie. Voor Katoesja rijdt de Spaanse renner Joaquim Rodriguez, tweede in de Giro en derde in de Vuelta, die afgelopen seizoen het WorldTour-klassement won.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen