ANP15 aug '12 21:27Aangepast op 15 aug '12 22:18

Weinig deining op aandelenmarkten VS

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York zijn woensdag verdeeld gesloten, zonder dat de beursgraadmeters al te veel van hun plek kwamen. Beleggers zijn nog altijd in afwachting van mogelijke maatregelen van centrale banken wereldwijd om de kwakkelende economie te ondersteunen.

Macro-economische cijfers die woensdag bekend werden gemaakt, gaven geen eenduidig beeld en konden de handel dan ook nauwelijks richting geven. Wel kwam een aantal grote bedrijven met kwartaalcijfers naar buiten, die wisselend werden ontvangen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 13.164,78 punten. De breder samengestelde S&P 500 kreeg er 0,1 procent bij en sloot op 1405,53 punten, terwijl de index van de technologiebeurs Nasdaq 0,5 procent steeg tot 3030,93 punten.

Amerikaanse industrie

Voorbeurs werd bekend dat de productie van de Amerikaanse industrie in juli met sterker is gegroeid dan verwacht. Kort na de openingsbel bleek bovendien dat het vertrouwen onder huizenbouwers in de Verenigde Staten in augustus op het hoogste niveau in ruim 5 jaar lag. Daar stond tegenover dat de industriële activiteit in de regio rond New York deze maand onverwacht is gedaald.

De winst van fabrikant van landbouwmachines Deere & Co stelde teleur. Het bedrijf had last van een zwakkere vraag uit opkomende markten. Beleggers zetten het aandeel 6,3 procent lager. Een grotere tik kreeg de leverancier van kantoorspullen Staples. Het aandeel kelderde bijna 15 procent na de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers.

Olieprijzen

De resultaten van detailhandelsconcern Target daarentegen vielen wel in goede aarde. Het bedrijf verhoogde bovendien de winstverwachting voor heel 2012, en werd daarvoor beloond met een koersstijging van 1,8 procent.

De euro noteerde een koers van 1,2290 dollar, onveranderd ten opzichte van de stand aan het einde van de beurshandel in Europa. De olieprijzen liepen op, onder invloed van een onverwacht sterke afname van de Amerikaanse strategische reserves. Een vat Amerikaanse olie ging voor 94,21 dollar van de hand, een stijging van 0,8 procent. Brentolie werd 2 procent duurder en kostte 116,33 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen