ANP9 feb '12 07:13

Japanse beurs eindigt in mineur

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs donderdag met een klein verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door een daling van de Japanse machineorders, een sterker dan verwachte Chinese inflatie en de aanhoudende onzekerheid over de voortslepende Griekse onderhandelingen. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 9002,24 punten.

De daling werd geleid door de Japanse industriële bedrijven nadat bleek dat de machineorders in Japan in december met 7,1 procent zijn gedaald. Economen hadden gerekend op een afname met 5 procent. Ook bleek dat de Chinese inflatie in januari is toegenomen tot 4,5 procent. Dat is het hoogste niveau in drie maanden tijd. In december bedroeg de inflatie nog 4,1 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag een gemengd beeld zien. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,2 procent lager. Mediaconcern News Corp won 0,9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. In Seoul steeg de Kospi 0,5 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng onveranderd in de middaghandel.

Gerelateerde artikelen