ANP16 dec '12 17:14

Ongeslagen Maze loopt uit in wereldbeker

EPA
EPA

COURCHEVEL (ANP) - De Sloveense Tina Maze heeft zondag in Courchevel ook de vierde wereldbekerwedstrijd reuzenslalom gewonnen. De wereldkampioene bleek na twee runs 0,22 seconde rapper dan de Oostenrijkse skiester Kathrin Zettel. Het brons ging naar Tessa Worley uit Frankrijk. De Amerikaanse Lindsey Vonn viel uit in de eerste run.

Maze verstevigde niet alleen de leiding in de wereldbeker reuzenslalom, maar ook in de overall-stand. Ze heeft nu met 799 punten al ruim 300 punten meer dan de Duitse Maria Höfl-Riesch, die in Courchevel slechts 26e werd. Maze evenaarde de prestatie van De Italiaanse Denise Karbon, die in 2008 ook vier keer achtereen een reuzenslalom won. ,,Dat kan ik me nog goed herinneren. Zij was geweldig, maar ik wil er wel zes winnen. Het ziet er allemaal makkelijk uit omdat ik zo goed ski, maar geloof mij dat er keiharde trainingsarbeid in ieder punt zit'', aldus de Sloveense.

Vonn, viervoudig winnares van de algemene wereldbeker, kondigde aan een rustpauze in te lassen en pas op 12 januari terug te keren voor de afdaling in Sankt Anton. ,,Ik ben ook moe, maar ik ben van plan op mijn tanden te bijten'', reageerde Maze.

De Amerikaan Ted Ligety won de reuzenslalom bij de mannen in de Italiaanse wintersportplaats Alta Badia. Hij bleef de Oostenrijker Marcel Hirscher en Fransman Thomas Fanara voor. Ligety was vooral in de eerste manche een klasse apart. Hij kwam al na 1.17,10 bij de finish en was daarmee ruim 2 seconden rapper dan de rest. De Amerikaan hoefde daarom in de tweede afdaling minder risico te nemen om de eindzege te claimen. Met een tijd van 2.37,27 was hij beduidend sneller dan Hirscher: 2.39,31. Fanara had in totaal 2.40,54 nodig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen