ANP6 feb '12 09:54

Smartphonefabrikant HTC geeft omzetalarm

TAIPEI (AFN) - De Taiwanese producent van smartphones HTC heeft maandag gewaarschuwd voor een fors lagere omzet in het eerste kwartaal van dit jaar vanwege de felle concurrentie van rivalen als Apple en Samsung. De moeilijkheden zullen volgens HTC echter van korte duur zijn.

Het bedrijf verwacht dit kwartaal een omzet van 65 tot 70 miljard Taiwanese dollar (1,7 tot 1,8 miljard euro). In het vierde kwartaal van 2011 bedroeg de omzet 101,4 miljard Taiwanese dollar. Volgens het bedrijf zullen de resultaten herstel laten zien na de introductie van nieuwe producten. ,,Ondanks kortetermijnproblemen zal het momentum herstellen door de nieuwe productcyclus, gestuwd door de kracht van het merk HTC, innovatie en de mogelijkheden van het ontwerp'', aldus een verklaring. Analisten verwachten dat HTC deze maand vier nieuwe modellen zal introduceren.

Over heel 2011 steeg de omzet van de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld met 67 procent tot 466 miljard Taiwanese dollar. De nettowinst klom met 57 procent tot 62 miljard Taiwanese dollar.

Gerelateerde artikelen