ANP17 aug '12 13:18Aangepast op 17 aug '12 14:03

Eriksen terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Christian Eriksen keert terug in de selectie van Ajax. Trainer Frank de Boer heeft de Deense middenvelder opgenomen in zijn selectie voor het uitduel van zondag met NEC.

Eriksen ontbrak vorige week nog tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2). De Deen keerde later terug van vakantie vanwege zijn inspanningen op het EK. Eriksen speelde woensdag een helft voor Denemarken tijdens de oefeninterland tegen Slowakije.

Derk Boerrigter is ook dicht bij een rentree in de hoofdmacht van de kampioen. De Boer beslist zaterdag of hij de buitenspeler opneemt in zijn selectie voor het duel met NEC. Miralem Sulejmani, Eyong Enoh en Nicolai Boilesen zijn nog geblesseerd.

Nog niet vertellen

Trainer De Boer wilde nog niet vertellen of hij Theo Janssen tegen NEC op de positie van de vertrokken Vurnon Anita (Newcastle United) laat spelen. ,,Dat zullen jullie zondag wel zien.''

Coach Alex Pastoor kan tijdens de eerste thuiswedstrijd van zijn ploeg nog geen beroep doen op Bram Nuytinck. De centrale verdediger heeft nog te veel last van een knieblessure. Pavel Cmovs krijgt daardoor waarschijnlijk net als vorige week bij sc Heerenveen een basisplaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen