ANP23 aug '12 15:04

'Wall Street opent lager'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting lager openen. Beleggers hopen dat de Amerikaanse centrale bank spoedig met een nieuwe steunronde zal komen. Zwakke macrocijfers uit China en de eurozone wegen echter op het sentiment.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken bleek woensdagavond dat veel van de bestuursleden denken dat extra steunmaatregelen voor de Amerikaanse economie waarschijnlijk noodzakelijk zullen zijn. De Federal Reserve ziet grote risico's voor de Amerikaanse economie door de Europese schuldencrisis en de dreigende bezuinigingen en belastingverhogingen in de Verenigde Staten.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is uitgekomen op 372.000. Economen hadden gerekend op 365.000 nieuwe aanvragen. Een halfuur na opening zullen nog de verkopen van nieuwe huizen bekend worden gemaakt.

Hewlett-Packard zakt 5 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse computerfabrikant leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 8,9 miljard dollar (7,1 miljard euro). Het bedrijf nam een buitengewone last van 10,8 miljard dollar voor afschrijvingen op activiteiten en voor reorganisaties. HP had eerder al gewaarschuwd voor de afschrijving.

Gerelateerde artikelen