ANP20 nov '12 16:23

'Waardering noodfondsen onder de loep'

ANP
ANP

PARIJS (AFN) - De afwaardering van de kredietwaardigheid van Frankrijk zal mogelijk gevolgen hebben voor de Europese noodfondsen ESM en EFSF. Dat liet kredietbeoordelaar Moody's dinsdag weten. Moody's verlaagde maandagavond de status van Frankrijk met een stap.

Moody's onderzoekt momenteel de status van de noodfondsen die nu nog de hoogst mogelijke 'triple A' rating hebben. Het gaat onder meer om de vraag of de kredietwaardigheid van landen die garant staan voor de fondsen nog wel een 'triple A' waardering hebben die sterk genoeg is om de hoogste rating van de fondsen te rechtvaardigen. Het gaat daarbij om Finland, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Frankrijk is de 'triple A' status nu kwijt en kreeg van Moody's een Aa1 waardering.

Het EFSF meldde dinsdag ook dat het na de afwaardering van Frankrijk een geplande veiling van obligaties met een lange termijn heeft uitgesteld. De vragen rond de 'triple A'-rating moeten eerst worden beantwoord. Een technische kwestie, zo liet de financieel topman Christophe Frank weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen