ANP12 jun '12 13:11Aangepast op 12 jun '12 13:44

Bloedonderzoek bij 300 ex-patiënten

ANP
ANP

UTRECHT (ANP) - Ongeveer 300 patiënten die tussen januari en maart van dit jaar zijn behandeld bij Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht zijn opgeroepen voor een bloedonderzoek. De tijdens de operaties gebruikte instrumenten waren mogelijk niet volgens de regels gereinigd, daarom moeten ze getest worden op hiv en hepatitis b en c. Een woordvoerder van het medisch centrum laat dinsdag weten dat alle patiënten zijn benaderd en de bloedonderzoeken momenteel worden uitgevoerd.

,,De kans op een besmetting is heel klein, maar voor de zekerheid worden de patiënten toch opgeroepen’’, legt de woordvoerder uit. Bij het medisch centrum hebben meerdere zorgverleners hun praktijk. Zo zit er onder meer een praktijk voor gynaecologie, dermatologie, plastische chirurgie en een lasercentrum.

Eind maart werd bekend dat de operatiekamers van het centrum per direct gesloten moesten worden, omdat onder meer de hygiëne niet op orde was. Het was zelfs zo erg dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg oordeelde dat patiënten erdoor gevaar liepen. Ongeveer een week later gingen de operatiekamers weer open.

In 2007 overleed een 21-jarige vrouw in het centrum tijdens een liposuctiebehandeling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen