ANP8 aug '12 11:58Aangepast op 8 aug '12 13:00

Beurzen staken opmars

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen staakten woensdag de opmars die de graadmeters in de afgelopen handelsdagen naar de hoogste niveaus in meer dan 4 maanden tijd stuwde. In Amsterdam werd de stemming gedrukt door tegenvallende kwartaalcijfers van ING. Beleggers wachten daarnaast op nieuwe impulsen die de rally nieuw leven kunnen inblazen.

,, Het sentiment blijft voorzichtig. Beleggers realiseren zich dat er nog altijd heel wat hindernissen overwonnen moeten worden. Investeerders kunnen echter de mogelijke stimuleringsmaatregelen van de centrale banken, en de impact van deze maategelen op de aandelenmarkten in het verleden, niet negeren", stelde analist Keith Bowman van Hargreaves Lansdown tegen persbureau Reuters.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,8 procent lager op 331,74 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 504,85 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tussen 0,4 en 0,5 procent.

Sterkste daler

In de AEX zakte ING 1,5 procent. De bank en verzekeraar boekte in het tweede kwartaal bijna een kwart minder winst dan een jaar eerder. De winst viel ook lager uit dan verwacht. De gevolgen van de economische crisis in Europa laten zich volgens het concern steeds meer voelen. ING bouwde zijn posities in Spanje af en moest grotere voorzieningen treffen voor slechte leningen.

Corio was de sterkste daler in de AEX met een min van ruim 4 procent. Het vastgoedfonds bracht teleurstellende halfjaarcijfers naar buiten en verlaagde zijn verwachting voor heel 2012. Ook verlaagde UBS het beleggingsadvies voor het aandeel.

CSM

In de MidKap ging CSM aan kop met een plus van ruim 6 procent. Beleggers waren tevreden over de kwartaalcijfers, die de producent van bakkerijbenodigdheden en melkzuur bekendmaakte. Tankopslagbedrijf Vopakstond onderaan met een min van 2 procent.

Kendrion verloor 9,5 procent. De producent van elektromagnetische componenten waarschuwde dat de winst dit jaar aanzienlijk lager zal uitvallen dan eerder werd verwacht.

De euro was 1,2363 dollar waard, tegen 1,2420 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 93,20 dollar per vat en Brentolie zakte 0,6 procent tot 111,37 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen