ANP1 jan '12 16:31

Verkoop Northern Rock klaar ondanks protest

LONDEN (AFN) - Virgin Money heeft de overname van Northern Rock afgerond. Dat werd zondag bekendgemaakt. Het afronden van de deal is opvallend; de afgelopen tijd nam het protest tegen de verkoop van de Britse genationaliseerde bank juist toe.

De nationale accountant van Groot-Brittannië, de National Audit Office, onderzoekt namelijk nog of er bij de verkoop sprake is van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Verschillende politici riepen daarom op om de verkoop in ieder geval te vertragen.

De Britse regering maakte in november bekend dat Northern Rock voor tussen de 747 miljoen pond en 1 miljard pond in handen zou komen van de bancaire tak van Richard Branson's Virgin Group.

Northern Rock was een van de eerste prominente slachtoffers van de kredietcrisis enkele jaren geleden. De overheid moest de krediet- en hypotheekverstrekker nationaliseren om het bedrijf van de ondergang te redden. De Britse regering pompte toen ruim 1,4 miljard pond in de bank en krijgt daar nu dus aanzienlijk minder voor terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen