ANP11 dec '12 09:33

Abramovich neemt belang in Norilsk

EPA
EPA

MOSKOU (AFN) - De Russische multimiljardair en eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea, Roman Abramovich, neemt voor 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro) een belang in de Russische nikkelproducent Norilsk Nickel. Zijn komst moet helpen een jarenlange ruzie over het bedrijf tussen de twee grootste aandeelhouders te bezweren.

Abramovich krijgt een belang van 5,87 procent in de grootste nikkelproducent ter wereld, zo werd dinsdag bekend. Hij koopt de aandelen van de twee grootaandeelhouders, het aluminiumconcern Rusal dat wordt geleid door miljardair Oleg Deripaska en de investeringsfirma Interros van oligarch Vladimir Potanin. Zij bezitten na de verkoop respectievelijk 27,8 en 30,3 procent van Norilsk.

Deripaska en Potanin liggen al jaren in de clinch over Norilsk. Abramovich, die naar verluidt goede banden heeft met het Kremlin, zou als bemiddelaar tussen de twee tycoons kunnen optreden. De deelname van Abramovich in Norilsk valt wel lager uit dan vorige week officieel werd gemeld. In de oorspronkelijke deal zou hij een belang van 7,3 procent in het bedrijf krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen