ANP17 okt '12 10:07

Medeverdachte Badr Hari langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ferhat Y., samen met Badr Hari verdachte in de mishandelingszaak tijdens dancefeest Sensation op 9 juli, blijft vastzitten. Zijn voorlopige hechtenis is met 30 dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag gezegd.

Eindhovenaar Y. geldt als een van de personen die met kickbokser Badr Hari zakenman Koen Everink zwaar zou hebben mishandeld in de Amsterdam ArenA. Op vrijdag 2 november is een zogenoemde pro-formazitting in de zaak. Tijdens die zitting behandelt de rechtbank de kwestie nog niet inhoudelijk. Badr Hari is begin augustus voor drie maanden in voorarrest genomen.

Hari's advocaat Bénédicte Ficq zei woensdag in reactie op berichtgeving in De Telegraaf dat op een theedoek bloed is gevonden van haar cliënt en van Everink. Eerder werd al bekend dat volgens getuigen Hari een theedoek om zijn hand had bij de mishandeling.

Y. en Hari waren geen bekenden van elkaar. Y. heeft tot dusver verklaard dat hij slachtoffer Everink slechts heeft willen helpen en dat hij hem uiteindelijk uit de skybox heeft ontzet waarin het geweld zich voltrok. Y. zou daarbij ook een klap van Badr Hari hebben gekregen. Hari zelf heeft een beperkt aandeel toegegeven: hij zou Everink één keer hebben geslagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen