ANP15 feb '12 06:06

Vooruitblik: 'Omzet Exact neemt af'

AMSTERDAM (AFN) - Softwarebedrijf Exact heeft de omzet vorig jaar waarschijnlijk zien dalen. Dat blijkt uit de voorspellingen van analisten voor de jaarcijfers die het bedrijf woensdag voorbeurs presenteert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzetdaling van 5 procent tot 217 miljoen euro. De omzetdaling is te wijten aan een aantal desinvesteringen, aldus Peter Olofsen van Kepler. Op autonome basis mikte het bedrijf zelf op een lage enkelcijferige omzetgroei. Ook zou het ebitda-resultaat minimaal even hoog uitkomen als in 2010, voorspelde Exact eerder.

Olofsen verwacht dat Exact nog voorzichtig zal zijn met het uitspreken van een omzetverwachting over 2012, gezien de onzekere economische omstandigheden. ,,Misschien geven ze wel een indicatie van de ebitda-ontwikkeling.''

Verder is het dividend een punt van aandacht. Normaal gesproken keert Exact 100 procent van de winst uit aan aandeelhouders, maar over 2010 week het softwarebedrijf daar in positieve zin van af. ,,Ik verwacht dat ze nu weer gewoon 100 procent uitkeren'', zei Olofsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen