ANP17 dec '12 07:34Aangepast op 17 dec '12 09:52

Bryant helpt Lakers langs Philadelphia

PHILADELPHIA (ANP) - Mede dankzij een uitblinkende vedette Kobe Bryant heeft Los Angeles Lakers zondag (plaatselijke tijd) de altijd lastige uitwedstrijd bij Philadelphia 76'ers gewonnen. Bryant, goed voor 34 punten, leidde zijn ploeg naar een 111-98-overwinning.

Behalve Bryant was ook Metta World Peace goed op dreef voor de Lakers, die een moeizaam seizoen doormaken. World Peace, die vroeger als Ron Artest door het leven ging, had met liefst 16 rebounds en 19 punten een belangrijk aandeel in de zege. Ook Dwight Howard deed namens de ploeg van coach Mike D'Antoni van zich spreken. Hij produceerde 17 punten en 11 rebounds.

In Portland wisten de Trailblazers maar net te winnen van New Orleans Hornets. Damian Lillard zorgde in de slotseconde met een driepunter voor de overwinning: 95-94. Hij voorkwam daarmee dat de ploeg uit New Orleans een flinke inhaalrace bekroonde. Na een achterstand van 16 punten in het derde kwart, waren de Hornets vlak voor tijd op gelijke hoogte gekomen.

Lillard maakte daar met nog 0,3 seconden te gaan een einde aan. ,,Toen ik de bal losliet, dacht ik: dit ziet er goed uit. Die gaat er in'', aldus de matchwinner.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen