ANP15 feb '12 06:11Aangepast op 15 feb '12 16:05

Maleisië pakt Iraniër op na explosie Bangkok

KUALA LUMPUR (ANP) - In Maleisië is woensdag een Iraniër opgepakt in verband met de explosies een dag eerder in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat meldde de politiechef van het land.

De Iraniër was een van de drie verdachten die betrokken waren bij een serie explosies in Bangkok. De man is aangehouden in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Nadere details werden niet gegeven.

Volgens een Thaise functionaris wilden de verdachten aanslagen plegen op Israëlische diplomaten, onder wie de ambassadeur. Bij de explosies raakte één van de Iraniërs zelf gewond. De politie hield later een andere Iraniër aan op het vliegveld. Een derde Iraniër wist naar Maleisië te ontkomen.

Iran ontkent betrokkenheid

Een woordvoerder van Iran ontkent echter dat het land iets te maken heeft met de aanslagen. Hij beschuldigde juist Israël.

Maandag waren bommen ontploft in de buurt van Israëlisch ambassadepersoneel in India en Georgië, waardoor een Israëlische diplomate in New Delhi ernstig gewond raakte.

Tussen Israël en Iran is groeiende spanning over de Iraanse nucleaire plannen. Israël vreest dat Iran een atoombom bouwt. Onlangs waren in Iran moordaanslagen op kerngeleerden. Volgens Iran zit Israël achter deze aanslagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen