ANP23 dec '12 18:44

Spectaculair kwartiertje genoeg voor Roda JC

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

VENLO (ANP) - Roda JC heeft zondag voor het eerst in 8 maanden weer eens een uitwedstrijd gewonnen. In een na rust amusant en spectaculair duel boekten de Zuid-Limburgers in de degradatiestrijd een heel belangrijke zege op VVV: 2-4. De toeschouwers in De Koel kwamen zondag na rust ogen tekort om het scoreverloop te kunnen volgen.

Nadat de thuisclub op een 2-0-voorsprong was gekomen door doelpunten van Bryan Linssen en Barry Maguire, boog Roda JC de achterstand na rust binnen een kwartier om in 2-4. De invallers Mikolaj Lebedynski en Arnaud Sutchuin, Laurent Delorge en Mark Jan Fledderus waren trefzeker voor de gasten. Roda JC beëindigde het duel met 10 man, na rood voor verdediger Danilo. De strafschop die daaruit voortvloeide, werd gemist door Ricky van Haaren. Door de zege kwam Roda JC op gelijke hoogte met VVV.

VVV kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong, al moest het thuispubliek tot 6 minuten voor rust wachten voordat de luid bejubelde 1-0 op het scorebord verscheen. Op de schuiver van aanvaller Linssen had Roda-doelman Filip Kurto geen antwoord. Loon naar werken voor de Venlonaren, die bij vlagen wel in staat bleken om op het modderige veld tot fatsoenlijk combinatievoetbal te komen. Roda JC bakte er voor rust niets van. De ploeg van trainer Ruud Brood grossierde in foute passes en onbegrijpelijke keuzes.

Geklungel

Na de hervatting werd het duel veel aantrekkelijker. Eerst zette Maguire na een prachtige steekbal VVV op 2-0. Roda JC boog de achterstand binnen 6 minuten echter om in een 3-2-voorsprong. Invaller Lebedynski (2-1), Delorge (2-2) en Fledderus met een prachtig afstandsschot (2-3) zetten het duel op z’n kop. Na 64 minuten kwamen de gasten zelfs op 2-4. Sutchuin, ook een invaller bij Roda JC, profiteerde optimaal van geklungel in de Venlose defensie.

Weer een minuut later tikte Danilo de bal met zijn hand uit het Roda-doel. Arbiter Kevin Blom twijfelde geen moment: rood voor de Roda-verdediger en strafschop voor VVV. Van Haaren zag zijn slappe inzet echter gestopt door doelman Kurto.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen