ANP12 mrt '12 16:08

Fred Rutten per direct weg bij PSV

ANP
ANP

EINDHOVEN (ANP) - Fred Rutten is weg als trainer bij PSV. Dat heeft de directie van de Eindhovense eredivisieclub maandag bekendgemaakt. De positie van de hoofdtrainer stond al geruime tijd onder grote druk wegens de tegenvallende resultaten. PSV verloor de laatste drie duels, 2-6 tegen FC Twente, 4-2 tegen Valencia en zondag met 3-1 bij NAC Breda.

Rutten was aan zijn derde seizoen bij de Eindhovenaren bezig. Hij had eerder zelf al te kennen gegeven in de zomer te vertrekken. Ook assistent-trainer Erik ten Hag verdwijnt per direct bij PSV. Phillip Cocu en Ernest Faber nemen de taken van Rutten en Ten Hag tot het einde van het seizoen waar. Cocu is de hoofdtrainer. Faber, die zijn huidige club FC Eindhoven per direct verlaat, blijft ook na dit seizoen 2 jaar aan PSV verbonden. Net als Cocu speelde hij in het verleden voor de club.

Directeur Tiny Sanders betreurde maandag het vertrek van Rutten. ,,Na de winterstop hebben we een matige reeks laten zien. Na de nederlaag tegen FC Twente was de vanzelfsprekendheid met de technische staf tot een oplossing te komen weg. Na de nederlaag tegen NAC zagen wij geen teken van structureel herstel'', legde Sanders uit.

Nieuwe spelers

PSV investeerde afgelopen zomer miljoenen in nieuwe spelers. In zijn eerste twee seizoenen lukte het Rutten niet met zijn spelersgroep een prijs te pakken. De afgelopen weken kwamen de supporters van de club in het geweer. Ook de leiding van PSV liet openlijk blijken niet meer volledig achter de trainer te staan. Na drie nederlagen op rij, met 13 tegentreffers, was de maat in Eindhoven vol.

De samenstelling van de technische staf voor volgend jaar zal pas aan het einde van het huidige seizoen definitief worden vastgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen