ANP27 aug '12 08:07Aangepast op 27 aug '12 08:48

Chinese partij mengt zich in overname Hitt

APELDOORN (AFN) - De mogelijke overname van het Nederlandse softwarebedrijf Hitt heeft een nieuwe wending gekregen. Een anonieme Chinese partij heeft zich met een ongevraagd bod in de strijd gemengd, terwijl de eerste overnamekandidaat Saab zijn bod heeft verhoogd.

Hitt meldde maandag dat een Chinese partij 7,26 euro per aandeel biedt op alle uitstaande aandelen van het softwarebedrijf. Hitt is in gesprek gegaan met de nieuwe bieder, maar houdt een voorkeur voor een overname door Saab.

Dat Zweedse bedrijf heeft al een belangrijke slag geslagen, omdat het moederbedrijf Hitt Holding heeft toegezegd zijn belang van 53 procent aan Saab te verkopen voor 7 euro per aandeel. Daardoor is Saab nu verplicht zijn bod op alle aandelen Hitt te verhogen tot 7 euro. Het bestuur van Hitt raadt aandeelhouders aan dat bod te accepteren

'Onzekerheden'

De verkoop van de aandelen door Hitt Holding wordt waarschijnlijk maandag al afgerond, waarna Saab de meerderheidsaandeelhouder van Hitt is. In theorie kan Saab dan nog ingaan op het bod van de Chinese partij. Hitt-bestuursvoorzitter Sjoerd Jansen gaf in een eerste reactie echter aan dat hij dat niet ziet gebeuren.

Volgens Jansen zitten er belangrijke ,,onzekerheden'' in het bod van de Chinese partij, die volgens hem vooral actief is op de maritieme markt in China. Hij wilde die onzekerheden niet specificeren.

Navigatie en beheersen verkeersstromen

Hitt is gespecialiseerd in technologie op het gebied van navigatie en het beheersen van verkeersstromen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Apeldoorn, levert die diensten aan onder meer havens en vliegvelden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Hitt heeft 188 werknemers in dienst, verspreid over Europa, Noord-Amerika en Hongkong. Saab levert producten en diensten op het gebied van defensie en beveiliging.

Na de overname door Saab wordt Hitt in het Zweedse bedrijf opgenomen en verdwijnt de beursnotering in Amsterdam. Jansen herhaalde maandag de belofte dat de overname nauwelijks gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid.

Gerelateerde artikelen