ANP17 jan '12 17:09

Nederlandse mariniers schieten op piraten

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse mariniers aan boord van een Nederlands steenstortschip hebben dinsdag in de Arabische Zee een aanval van piraten afgeslagen door gericht op hen te schieten. Dat heeft Defensie gemeld. Het ministerie sluit niet uit dat bij de actie onder de zeerovers slachtoffers zijn gevallen.

De piraten naderden de 'Flintstone’ van exploitant Tideway in de vroege ochtend met een vissersboot. Terwijl mariniers de verdachte boot in de gaten hielden, werd op de Flintstone alarm geslagen en verschanste de bemanning zich in een veilige ruimte van het schip. De vissersboot liet ondertussen een skiff (motorboot) te water, die volgens Defensie met hoge snelheid op het Nederlandse zeetransport afkwam. De mariniers vuurden lichtkogels af om de zes piraten te waarschuwen. Maar dat had geen effect.

In het snelle bootje lagen wapens, waaronder een granaatwerper die op het Nederlandse schip werd gericht. Om zichzelf te verdedigen, vuurden de mariniers gericht op het piratenbootje. Daarmee sloegen ze de aanval af, waarna de skiff terugkeerde naar de vissersboot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen