ANP16 aug '12 19:16

Aandeel Facebook onderuit

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De aandelen van Facebook zijn opnieuw fors in waarde gedaald nadat donderdag een zogenoemde lock-upperiode afliep. Dat is de tijd waarna bepaalde aandeelhouders van nieuwebeursgenoteerde ondernemingen hun papieren weer mogen verkopen. Het aandeel Facebook noteerde na ruim 3 uur handel zo'n 5,6 procent lager op 20,01 dollar. De stukken werden in mei op de beurs geïntroduceerd tegen een prijs van 38 dollar.

Analisten verwachten dat het aandeel Facebook de komende tijd last blijft houden van verkoopdruk en zorgen van beleggers over de waarde van het bedrijf. Volgens marktvorsers zwakken de groei en winstmarges vanFacebook af. Het bedrijf zou een stevigere basis in het mobiele segment moeten krijgen, voordat beleggers er weer echt vertrouwen in krijgen, denken analisten.

Donderdag kwamen er 270 miljoen aandelen op de markt. Dat is meer dan de helft van de circa 421 miljoen stukken die in mei naar de beurs werden gebracht. Het totale bedrijf werd daarmee op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd.

De komende maanden lopen er meer lock-up periodes af. Analisten vrezen dat als binnen korte tijd de prestaties van Facebook niet verbeteren, het aandeel een nog grotere duik zal maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen