ANP23 nov '12 09:49

'Gemengde gevoelens bij nieuws Delta Lloyd'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities heeft gemengde gevoelens bij de mededelingen van Delta Lloyd vrijdag op een bijeenkomst met beleggers. Dat schrijft analist Lemer Salah in een rapport.

Dat de verkoop van de Duitse activiteiten aan Nomura niet doorgaat, is volgens Salah slecht nieuws. De tak, die bijna 650 miljoen euro waard is, draait zwak. De analist acht de kans klein dat op korte termijn een andere koper wordt gevonden.

Aan de andere kant is het bedrijf volgens Salah goed gepositioneerd om de operationele kosten zoals aangekondigd verder omlaag te brengen. De winstdoelen die het bedrijf heeft gesteld lijken haalbaar, schrijft hij.

Doelstelling

Delta Lloyd blijft bij zijn doelstelling om de operationele winst na een daling met 10 procent dit jaar, vanaf volgend jaar met 3 procent per jaar te doen toenemen. Ook handhaaft het bedrijf zijn dividendbeleid.

Volgens Dirk Peeters van KBC is het geen verrassing dat de verkoop van de Duitse tak aan Nomura is geannuleerd. Hij stelt dat de minimumprijs die Delta Lloyd had gesteld in de huidige marktomstandigheden niet haalbaar is.

Beide analisten hebben een accumulate-advies voor Delta Lloyd. Bij SNS staat het koersdoel op 17 euro en bij KBC op 20 euro. Vrijdag om 9.40 uur noteerde het aandeel 0,1 procent lager op 11,17 euro, in lijn met de daling van de MidKap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen