ANP26 dec '12 18:14

ManUnited in slotminuut langs Newcastle

EPA
EPA

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft op 'Boxing Day' met 4-3 gewonnen van Newcastle United. Javier 'Chicharito' Hernandez maakte in de 90e minuut pas de winnende voor de 'Mancunians', die drie keer op achterstand kwamen. Robin van Persie tekende voor de 3-3.

Een doelpunt van James Perch, een eigen goal van Jonny Evans en een treffer van Papiss Cissé zetten Newcastle, met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis, drie keer op voorsprong. Jonny Evans, Patrice Evra en Van Persie brachten de thuisploeg echter steeds langszij, waarna Chicharito de 3 punten bij ManUnited bezorgde.

Het eigen doelpunt van Evans zorgde voor behoorlijk wat ophef. De voorzet die hij achter keeper David de Gea werkte was eigenlijk bedoeld voor Cissé, die buitenspel stond. De goal werd in eerste instantie afgekeurd, maar later toch weer toegekend aan Newcastle door scheidsrechter Mike Dean.

Manchester United gaat nu aan kop met 46 punten uit 19 duels. Stadgenoot City volgt op 7 punten na het verlies tegen Sunderland (1-0). Newcastle zakte door de nederlaag naar de 15e plek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen