ANP24 apr '12 19:25

Michiel Huisman ook in derde seizoen Treme

ANP
ANP

NEW ORLEANS - De Nederlandse acteur Michiel Huisman zit ook in het derde seizoen van de serie Treme van de Amerikaanse zender HBO. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdag gemeld.

De 30-jarige acteur speelde in de vorige twee seizoenen al een prominente rol. Treme vertelt over een groep personages die na de orkaan die in augustus 2005 grote delen van New Orleans verwoestte, proberen hun leven weer op te bouwen. Huisman speelt de jonge straatmuzikant Sonny.

De opnames vinden tot eind mei plaats in en rond New Orleans. Huisman woont al enige tijd in de Verenigde Staten, samen met zijn echtgenote Tara Elders en hun dochter.

Brad Pitt

Huisman was de afgelopen jaren al in meerdere buitenlandse filmproducties te zien. Hij speelde onder meer in de tragikomedie Unmade Beds (over een groep jongeren in de hippe Britse krakersscene), vertolkte de beroemde balletdanser Rudolf Nureyev in de biografiefilm Margot (over ballerina Margot Fonteyn) en verscheen als de Britse prins Ernst in het kostuumdrama The Young Victoria.

Onlangs rondde de acteur de opnames af van de futuristische thriller World War Z. Hierin is de Nederlander te zien naast Brad Pitt.

Gerelateerde artikelen