ANP21 aug '12 18:13

Groot-Brittannië naar supersnel 4G internet

LONDEN (AFN) - Groot-Brittannië zal tegen het einde van het jaar toegang hebben tot supersnelle 4G mobiele internetdiensten. Dit zei de Britse telecomwaakhond Ofcom dinsdag na goedkeuring van de aanvraag door telecombedrijven Orange en T-Mobile.

De toezichthouder geeft telecombedrijf Everything Everywhere (EE), een fusie van de merken Orange en T-Mobile in Groot-Brittannië, een controversiële voorsprong van 6 maanden op de concurrenten, wat tot een protest heeft geleid van Vodafone.

Ofcom zegt dat het gebruik van de bestaande 1800 MHz licenties door EE voor 4G-diensten nu aanzienlijke voordelen zal opleveren voor de consument. Volgens de toezichthouder is er geen risico dat deze voordelen teniet worden gedaan door een verstoring van de mededinging. Uitstel zou dan ook ten nadele zijn van de consument, aldus Ofcom.

Groot-Brittannië blijft overigens achter bij de wereldwijde uitrol van 4G. Zo'n 45 landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en delen van Azië, bieden de supersnelle service al aan bedrijven en consumenten. Nederland is dit jaar ook begonnen met de introductie van 4G internet. Maar een landelijke dekking is er voorlopig nog niet.

Gerelateerde artikelen