ANP21 dec '12 22:08

MVV bouwt voorsprong verder uit

MAASTRICHT (ANP) - De spelers van MVV kunnen met een uitermate goed gevoel aan de winterstop beginnen. De Maastrichtenaren wonnen vrijdagavond op eigen veld nipt van hekkensluiter FC Eindhoven (3-2), terwijl de directe concurrentie punten verspeelde. Nummer 2 Sparta verloor op bezoek bij sc Veendaam met 2-1, FC Dordrecht bleef thuis tegen Emmen op 0-0 steken en ook Cambuur wist niet voorbij Volendam te komen: 2-2.

MVV heeft nu 38 punten, terwijl Sparta met 34 punten de kerstdagen tegemoet gaat. Daarnaast hebben de Limburgers nog een duel tegoed. Helmond Sport steeg dankzij een 1-0-overwinning op Telstar naar de derde plaats, met 33 punten. Dordrecht staat vierde (32 punten), Cambuur is de nummer 5 met 31 punten. Fortuna Sittard kwam op gelijke hoogte van Cambuur dankzij een 2-0-overwinning op bezoek bij het financieel geplaagde AGOVV.

MVV had geen gemakkelijke avond in De Geusselt. De Maastrichtenaren gingen weliswaar met 2-1 de rust in, maar Serhat Koç tekende in de 56e minuut voor de gelijkmaker. Uiteindelijk bracht middenvelder Tom van Hyfte verlossing. Hij verschalkte Eindhovendoelman Brahim Zaari en stelde daarmee de zege veilig: 3-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen