ANP17 okt '12 08:59

Lege plekken in Kunsthal opgevuld

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - De lege plekken die dinsdag in de Kunsthal in Rotterdam ontstonden door de diefstal van topstukken, zijn opgevuld met andere werken uit de privécollectie van de Triton Foundation. Ook zijn er wat wanden aangepast door stukken te verplaatsen.

,,De tentoonstelling is wat herschikt'', zei directeur Emily Ansenk woensdag voor de NOS-radio. De Kunsthal gaat woensdagochtend weer open na de miljoenenroof van de dag ervoor. Bij de inbraak werden zeven schilderijen buitgemaakt, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse. Deze schilderijen maken deel uit van de Triton-collectie van een Nederlandse stichting die een verzameling kunstwerken in bezit heeft van zo'n 170 invloedrijke kunstenaars uit de periode 1860-1970.

Ansenk gaat ervan uit dat de daders van te voren hebben bekeken welke schilderijen ze wilden hebben. ,,Ik ga ervan uit dat ze goed wisten wat ze van de muur trokken.'' De directeur stelde dat de beveiliging van de Kunsthal ,,absoluut adequaat'' was. Volgens haar voldoet de Kunsthal aan alle internationale normen op beveiligingsgebied.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen