ANP24 aug '12 09:45

Dyslectische zeilbroertjes zijn vertrokken

ANP
ANP

VIJFHUIZEN (ANP) - De dyslectische broers Enrique (15) en Hugo (13) zijn vrijdagmorgen in Vijfhuizen aan hun zeiltocht begonnen. Rond 9 uur gooiden de jongens hun trossen los. Ongeveer 25 mensen aan de kant zwaaiden ze uit.

De broers volgen al minstens een jaar geen onderwijs meer, omdat ze door hun ernstige woordblindheid op geen enkele school welkom zijn. Met hun zeiltocht willen ze aandacht vragen voor hun 'thuiszittersprobleem'. Als er alsnog een school blijkt te zijn waar Enrique en Hugo naartoe kunnen, staken ze hun reis en duiken ze de schoolbanken in. Zolang dat niet gebeurt, willen de jongens naar onder meer België, Engeland en Portugal varen.

Erg ver zullen de jongens vrijdag niet komen, vertelde moeder Annelies Schillemans. Omdat de ouders donderdag plotseling op het matje moest komen bij de kinderrechter, had het gezin amper tijd voor de laatste voorbereidingen. ,,Enrique en Hugo zeilen vandaag misschien een paar uurtjes. Daarna leggen ze aan in een haven in de buurt en kunnen we de laatste zaken regelen."

Gerelateerde artikelen