ANP1 jan '12 16:26Aangepast op 1 jan '12 19:13

Eerste mensen met taakstraf aan het werk

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Mensen die zich tijdens de jaarwisseling misdroegen, hebben daar zondag op verschillende plaatsen in het land meteen straf voor gekregen. In Amsterdam kregen vier mensen een taakstraf, in Breda en Tilburg drie.

Zij werden over het algemeen direct aan het werk gezet. Zowel op het Museumplein in Amsterdam, als in Breda moesten zij zondag voor straf meehelpen met het opvegen van de oud-en nieuwrommel.

De officier van justitie kan verdachten van bepaalde misdrijven voorstellen hun zaak af te doen met een taakstraf. Zo kregen in Amsterdam zondag vijf personen zo'n voorstel. Mensen die daarmee niet wilden instemmen, moeten het oordeel van de rechter afwachten. In de regio Rotterdam kregen zondag drie mensen een taakstraf. Twee van hen gaan maandag aan de slag in Rotterdam en Dordrecht.

In Amsterdam moeten acht andere verdachten zich dinsdag verantwoorden op een supersnelrechtzitting, in de regio Rotterdam zijn dat er in ieder geval vijf. Het supersnelrecht houdt in dat verdachten binnen drie dagen na hun aanhouding voor de rechter komen. De straf die zij krijgen opgelegd, moet direct worden uitgevoerd. In Den Haag verschijnen dinsdag vooralsnog drie mensen voor de snelrechter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen