ANP8 feb '12 16:01

Moody's somberder over Philips

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder geworden over de vooruitzichten voor Philips. Het bureau stelde de outlook voor de kredietwaardigheid van Philips woensdag bij van stabiel naar negatief. De rating bleef ongewijzigd op A3.

De bijstelling komt volgens Moody's door de zwakke ontwikkeling van de winstmarge van Philips in 2011 en de voorzichtige prognoses over het herstel van de winstgevendheid op korte termijn. Volgens analist Wolfgang Draack wordt het voor Philips moeilijk om de eigen doelstelling van een ebitamarge van 10 tot 12 procent in 2013 te halen.

Moody's verwacht dat de ebitamarge van Philips voorlopig tegen de 10 procent zal bedragen. De kredietbeoordelaar gaat er vooralsnog van uit dat de kwetsbaarheid van de winstgevendheid zal afnemen. ,,Maar het vertrouwen neemt af'', stelde Draack.

De outlook kan weer worden teruggezet naar stabiel als Philips de ebitamarge weer voor langere tijd in de dubbele cijfers weet te krijgen. De rating van Philips kan worden verlaagd als de winstgevendheid van het concern dit jaar niet het herstel laat zien dat nodig is om de eigen doelstellingen te halen.

Gerelateerde artikelen