ANP14 mrt '12 10:50

Ouders kinderen Lommel naar Zwitserland

EPA
EPA

LOMMEL (ANP) - Bij basisschool 't Stekske in Lommel is woensdagochtend rond 10 uur een bus vertrokken met de ouders van de kinderen die in Zwitserland betrokken zijn geraakt bij een busongeluk. Ze gaan via een vliegveld naar Zwitserland.

Op de kleine school op 2 kilometer van de grens met Nederland zijn grootouders van de slachtoffers achtergebleven. Ze wachten vooral op informatie uit Zwitserland. Rondom de school is de rust teruggekeerd. Er is nog wel veel pers.

Grootvader Jos Bode uit Nederweert is door zijn zoon ingeschakeld om op zijn twee andere kleinkinderen te passen, legt uit hij als hij de school verlaat. Zijn Belgische kleindochter Jennifer (12) zat in de verongelukte bus. Hij heeft geen enkel idee hoe het met haar is. Alle informatie die hij tot dusver heeft, is gebaseerd op mediaberichten. Hij hoopt woensdagmiddag meer te horen van zijn zoon of schoondochter.

Opgevangen

De ouders van de kinderen zijn woensdagochtend op school opgevangen door Slachtofferhulp en het Rode Kruis, vertelt Bode. Volgens hem zitten veel Nederlandse kinderen op de school in Lommel.

De kinderen in de bus zitten in het 6e leerjaar en gingen op skivakantie om hun laatste jaar op de basisschool af te sluiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen