ANP7 feb '12 07:16

Japanse beurs eindigt nipt lager

TOKIO (ANP) - In Tokio is de beurs dinsdag licht lager gesloten. Een dreigend Grieks bankroet bepaalde net als in Europa en New York de stemming. Ook besloten beleggers wat winst te nemen nadat de Japanse beurs maandag het hoogste niveau in 3 maanden tijd bereikte. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent lager op 8917,52 punten.

De Japanse automaker Suzuki Motor verloor 1,8 procent na tegenvallende resultaten in de periode april tot en met december 2011. Sigarettenfabrikant Japan Tobacco steeg daarentegen ruim 5 procent na een verhoging van de winstverwachting. Autofabrikant Toyota Motor sloot onveranderd in afwachting van de kwartaalcijfers, die na sluiting van de beurs bekend worden gemaakt.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,5 procent lager nadat de Australische centrale bank de rente tegen de verwachting in onveranderd liet op 4,25 procent. Ook vielen de resultaten van de investeringsgroep Macquarie Group en National Australia Bank tegen. In Seoul steeg de Kospi 0,4 procent en in Hongkong bleef de Hang Seng ongewijzigd.

Gerelateerde artikelen