ANP17 feb '12 14:55

Griekse noodsteun steeds dichterbij

ROME (AFN) - De kans dat er maandag door de eurolanden een akkoord wordt gesloten over noodsteun aan het door schulden geplaagde Griekenland lijkt te groeien. Italië en Duitsland spraken vrijdag hun optimisme uit over de mogelijkheid dat er maandag overeenstemming komt.

,,We komen steeds dichter bij een eindbasis voor een beslissing op maandag, maar er zijn nog details die verhelderd moeten worden'', zei een woorvoerder van de Duitse regering. Athene zou nog vragen moeten beantwoorden over onder meer toezicht op beleid, gaten in de financiering en houdbaarheid van de schuld, aldus de woordvoerder.

Volgens de Italiaanse premier Mario Monti hebben zowel hij als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Lucas Papademos vrijdag in een telefonisch overleg hun optimisme uitgesproken dat er maandag een akkoord zal zijn.

Wulff

Angela Merkel zou vrijdag naar Rome afreizen voor een overleg met Monti, maar het bezoek werd geannuleerd vanwege het aftreden van de Duitse president Christian Wulff.

De Europese ministers van Financiën komen maandag bijeen om zich opnieuw te buigen over een volgend steunpakket voor Griekenland ter waarde van 130 miljard euro. Een akkoord over die steun moet een bankroet van Griekenland voorkomen, zodat de Grieken voorlopig binnen de eurozone kunnen blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen