ANP5 mrt '12 09:12

Vastgoeddeelneming Kardan in het rood

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedontwikkelaar GTC, waarin investeerder Kardan een belang heeft van 27,75 procent, heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 270 miljoen euro. Dat maakte Kardan maandag bekend.

GCT is actief in Centraal- en Oost-Europa. Het nettoverlies is vooral veroorzaakt door herwaarderingen van het vastgoed in die regio's. Het totale vermogen van het bedrijf is 2,3 miljard euro, waarvan 724 miljoen euro eigen vermogen.

GTC maakte bekend kapitaal aan te moeten trekken om de balans te versterken. Na het bestuderen van verscheidene alternatieven, kiest het bedrijf voor een claimemissie die rond de 100 miljoen euro moet opleveren. Voor deze uitgifte heeft GTC toestemming nodig van aandeelhouders en autoriteiten, vooral de toezichthouder op de financiële markten in Polen. Kardan zal intekenen op de claimemissie.

GTC kondigde ook aan dat Alain Ickovics Eli Alroy opvolgt als voorzitter van de raad van commissarissen per 6 april. Kardan wil Shouky Oren benoemen tot lid van die raad.

Gerelateerde artikelen