ANP12 mei '12 00:20

Rutte wil niet verder gaan bij hypotheekrente

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Huizenkopers moeten gestimuleerd worden om hun hypotheek af te lossen, maar premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte is geen voorstander van verdere beperkingen aan de hypotheekrenteaftrek.

Dat bleek vrijdagavond in het tv-programma Pauw&Witteman waar Rutte een uur lang te gast was. Rutte heeft zich steeds verzet tegen aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek, maar accepteerde afgelopen maand wel het voorstel om aflossingsvrije hypotheken niet meer in aanmerking te laten komen voor renteaftrek.

,,Verder gaan we niet'', aldus Rutte vrijdag. In het begrotingsakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is de beperking van nieuwe aflossingsvrije hypotheken ook opgenomen.

Rutte gaf aan het akkoord van de vijf partijen niet direct als een startpunt voor een nieuw kabinet na de verkiezingen op 12 september te zien. Hij benadrukte dat het begrotingsakkoord alleen voor 2013 geldt en alle partijen de komende tijd vooral moeten laten zien wat ze in de jaren erna willen doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen