ANP29 aug '12 22:30Aangepast op 29 aug '12 22:57

ING verkoopt ING Direct Canada

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - ING verkoopt ING Direct Canada aan de Canadese bank Scotiabank. Voor de verkoop ontvangt ING een bedrag van 3,1 miljard Canadese dollar (2,5 miljard euro), in contanten. Dat maakte ING woensdagavond bekend.

De verkoop is volgens ING een gevolg van de constante evaluatie van zijn portfolio, en de strategische doelen van een verscherpte focus en een versterking van de kapitaalspositie. De transactie levert naar verwachting ongeveer 1,1 miljard euro na belastingen op.

ING Direct Canada is een bank voor particulieren zonder een uitgebreid kantorennetwerk. Klanten kunnen zowel telefonisch als via internet bankieren. Toen ING de markt betrad in april 1997, heeft het voor flinke opschudding gezorgt op de conservatieve Canadase markt, maar later werd de formule door veel banken gekopieerd en lagen de rentetarieven ook dichter bij elkaar. De bank telt meer dan 1100 medewerkers en zo'n 1,8 miljoen klanten.

Succesvol uitgebouwd

,,De afgelopen 15 jaar hebben we ING Direct succesvol uitgebouwd tot de leidende directe bank in Canada. Ik ben blij dat we in Scotiabank een nieuwe eigenaar hebben kunnen vinden met de ambitie om de activiteiten verder te laten groeien'', zei topman Jan Hommen in een toelichting.

De verkoop heeft volgens ING geen effect op andere ING Direct onderdelen, in Australië en een reeks Europese landen. Eerder kondigde ING aan dat de Britse Direct-activiteiten in de etalage staan.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen