ANP1 sep '12 12:55Aangepast op 1 sep '12 16:12

Bosbrand Marbella woedt voort

MARBELLA (ANP) - De brandweer heeft de bosbrand die dorpen nabij de badplaats Marbella in Spanje bedreigde, nog niet bedwongen. Eerder zaterdag had de regionale brandweer gemeld dat het vuur overal uit was, maar later op de dag zei de verantwoordelijke voor milieuzaken van de regering van de regio Andalusië dat de brandweer er slechts in is geslaagd enkele brandhaarden te bedwingen. Meer dan 300 brandweerlieden en vrijwilligers waren zaterdag actief in de strijd tegen de vuurzee.

Door het vuur kwam vrijdag een 78-jarige Brit om. Zijn vrouw wordt vermist. Een echtpaar liep ernstige brandwonden op. Een onbekend aantal huizen, waaronder verscheidene villa's in de buitenwijken van Marbella, is in vlammen opgegaan. Circa 5000 inwoners van zes dorpen en de gasten van twee hotels werden geëvacueerd.

De brand brak donderdag uit in de heuvels bij de badplaats aan de Costa del Sol. Het gebied wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen, onder wie ook veel Nederlanders.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, maar over de oorzaak is nog niet zeker. Het is in Andalusië warm en droog en de wind waait hard. Een kleine regenbui kon vrijdag niets tegen het vuur uitrichten.

Gerelateerde artikelen